NIEUWS


Hybrid licensing: Software Subscriptions beschikbaar via 2tCloud.

Graag willen wij je infomeren over het feit dat de Software Subscriptions vanuit het CSP programma inmiddels beschikbaar zijn in de Marketplace binnen het 2tCloud platform.

Je kunt een abonnement op de RDS CAL nemen voor gebruik met Azure of voor RDS toegang in een on premise omgeving. In de praktijk zie je vaak gebeuren dat klanten een RDS omgeving hebben draaien in Azure en dit licenseren met RDS sals in het SPLA programma. Dit is licentie technisch niet compliant. Dit biedt nu voor jou als reseller dus kansen om dit op de juiste manier af te dekken. Tijdens het abonnement heeft de klant recht op de nieuwe versie wanneer die uitkomt en zelfs downgrade rechten zijn van toepassing.

Marketplace
De artikelen zijn in de Marketplace via het 2tCloud platform te vinden onder categorie Microsoft Cloud | Software Subscriptions, echter staan ze vermeld met een prijs van € 0,00. Wanneer je het op het plan klikt, zie je rechtsboven de prijs. Wanneer je de bestelling gaat plaatsen dien je evenals bij de reguliere CSP abonnementen een onmicrosoft.com domein (of Office 365 tenant) aan te maken voor de klant wanneer ze die nog niet hebben.

Uitlevering
Net als bij de volume licenties zijn ook voor deze abonnementen license keys en voor sommige producten ook software downloads nodig. Na het plaatsen van een order kan je (over het algemeen de admin) naar het Microsoft 365 Admin Center https://portal.office.com/adminportal/home#/homepage om deze te verkrijgen. Je hebt nu immers een tenant. Belangrijk is wel dat je het nieuwe Admin Center gebruikt en niet de oude. Vervolgens zie je onder Billing (of Facturering) -> Products -> Software de bestelde licenties staan. Wanneer je doorklikt kom je uit bij de eventuele keys en downloads van de software.

Vragen? Stel ze gerust via 2tCloud@copaco.com of bel 040 2306 370. In de Cloud Value Academy (Advanced -> Workspace) kun je ook een webinar bekijken om meer te weten te komen. Je komt er via onderstaande link.

afbeelding