NIEUWS


Effectieve trainingstechnieken voor security awareness (reeks).

Meer dan 80% van alle cyberincidenten wordt veroorzaakt door menselijke fouten. En om die incidenten te herstellen verliezen bedrijven miljoenen euro´s. Voorkomen is beter dan genezen, dus zetten bedrijven massaal in om hun personeel op te leiden. Helaas blijkt in de praktijk dat de traditionele opleidingsprogramma’s vaak niet inspirerend genoeg zijn en niet motiveren om het gewenste gedrag te bereiken. Het resultaat is dus beperkt.

Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven, die meestal geen ervaring en hiervoor bestemde middelen hebben, vormt dit een uitdaging. En zelfs organisaties die teams hebben met een focus op security awareness, hebben vaak moeite om een daadwerkelijke verbetering van het gebruikersgedrag door training te bereiken.

Veel bedrijven kiezen tussen een eenmalige educatieve inspanning en een professioneel trainingsprogramma, maar waarvan blijkt dat ze alleen bepaalde basisfuncties gebruiken. In de praktijk komt het neer op een aantal gesimuleerde phishing-aanvallen per jaar en enkele overzichtslessen, omdat andere programmaonderdelen te moeilijk zijn om uit te voeren en te beheren. Werknemers krijgen hoe dan ook niet de sterke vaardigheden die nodig zijn om een duurzame beveiligingstoestand voor hun organisatie te creëren.

In antwoord hierop heeft Kaspersky een reeks trainingsproducten in (digitale) spelvorm uitgebracht. In deze producten wordt gebruikgemaakt van moderne trainingstechnieken en komen alle niveaus binnen de organisatie aan bod. Deze aanpak draagt bij aan een collectieve cybersecuritycultuur die zorgt voor een zichzelf op peil houdend cybersecurityniveau binnen de gehele organisatie.

In de aankomende weken gaan we dieper in op de trainingsproducten van Kaspersky:
-        Automated Security Awareness Platform (ASAP): donderdag 26 maart
-        Cybersecurity for IT Online (CITO): dinsdag 14 april
-        Kaspersky Interactive Protection Simulation (KIPS): donderdag 30 april

Mocht je voor die tijd al vragen hebben, stel ze ons gerust. We staan voor je klaar. Je kunt ons bellen of mailen:

2tCloud@copaco.com
T: 040 2306 370

afbeelding