NIEUWS


Bouw nu ook marketingbudget op met je Microsoft-incentives.

Vorig jaar heb ik een blog geschreven hoe je als Microsoft-partner de mogelijkheid hebt om extra inkomsten te ontvangen als beloning voor het afnemen van CSP-abonnementen. Naast het feit dat dit nog steeds erg relevant is wil ik je wijzen op een verandering die Microsoft onlangs heeft toegepast rondom deze zogenaamde incentives. Vanaf 1 januari bestaan deze incentives namelijk niet meer volledig uit rebates, maar bestaat een deel hiervan uit een marketingbudget die je uiteindelijk kunt inzetten voor verschillende activiteiten.

Zo ontvang je extra inkomsten
Voordat ik het ga hebben over deze wijziging zal ik kort aangeven wat ook alweer de voorwaarden zijn om überhaupt de incentives te kunnen ontvangen. Belangrijk is dat je als partner hiervoor één van de Microsoft-competenties gaat behalen. Hierdoor krijg je, naast extra inkomsten, ook toegang tot handige Microsoft-content en kun je licenties voor eigen gebruik inzetten. Bovendien laat je met een competentie op zak aan je klanten zien een specialist te zijn op Microsoft-vlak. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Dan moet je aan twee belangrijke eisen voldoen.

1.      Word lid van het Microsoft Partner Network
Allereerst moet je lid zijn van het Microsoft Partner Network. Hiermee krijg je de beschikking over een MPN ID. Met deze MPN ID, die je dient op te geven bij een CSP Provider zoals Copaco, is jouw organisatie zichtbaar voor Microsoft.

2.      Behaal één van de Silver of Gold competenties
De volgende stap is het behalen van één van de Silver- of Gold-competenties binnen het Partner Network. Een Action Pack is dus niet voldoende. Deze competenties zijn ingedeeld in een aantal categorieën, bijvoorbeeld Cloud Platform & Infra, Business Applications en Productivity. Je kunt deze behalen door:

• Een of meerdere examen(s) te voltooien;
• In sommige gevallen dien je een minimale omzet van een product of dienst te behalen;
• Een jaarlijkse fee te betalen.

Bouw nu ook een marketingbudget op
Voldoe je als CSP-partner aan bovenstaande eisen? Dan word je beloond door Microsoft. Hoe meer CSP-abonnementen je klanten afnemen, hoe hoger je beloning is. Waar tot aan januari deze inkomsten volledig bestonden uit rebates, bouw je vanaf heden met een deel van dit bedrag ook een eigen marketingbudget op. De verdeling is hierbij als volgt: 60% van de incentives ontvang je als rebate, 40% dien je uiteindelijk in te zetten voor marketingactiviteiten.

Per halfjaar bouw je op basis van je omzet binnen CSP dit marketingbudget op. Dit budget mag je vervolgens in het halfjaar daarna inzetten voor marketingactiviteiten die uiteraard te maken hebben om bij te dragen aan de groei van je CSP-business.

Ik zal het even proberen concreet te maken. Kijken we naar de huidige periode dan wordt gedurende de maanden januari tot en met juni 40% van de totale incentives apart gezet in een zogenaamd marketingbudget. Dit budget kun je vervolgens in de periode juli tot en met december 2020 inzetten voor marketingactiviteiten op het gebied van de Microsoft-cloud. Deze activiteiten zijn in te delen in drie soorten categorieën:

1. Demand Generation (bijv. mailings, social media campagnes);
2. Market Development (bijv. workshop, training);
3. Partner Readiness (bijv. deelnemen/bezoek aan Microsoft events en certificeringen voor de eigen mensen).

Microsoft hanteert hierbij echter wel een ondergrens. Je dient namelijk minimaal $ 4,000 USD op te bouwen als marketingbudget om dit te kunnen claimen voor activiteiten zoals hierboven beschreven. Is het opgebouwde marketingbedrag lager dan deze $ 4,000 USD dan ontvang je het gewoon als extra bedrag naast je rebates. 

Wil je meer weten over hoe je dit marketingbudget kunt inzetten? Download dan hier het Partner Incentives Coop Guidebook.

Wanneer je wil weten hoeveel incentives je op welke Microsoft-clouddiensten kunt verdienen verwijs ik je naar aka.ms/partnerincentives. Hier zijn de verschillende overzichten te vinden.

Heb je nog vragen of kan ik je ergens bij helpen? Laat het me weten via dirk.cortenbach@copaco.com of bel 040 2 306 340.

Dirk Cortenbach

Product Manager

afbeelding