NIEUWS


Belangrijke wijzigingen voor Microsoft CSP partners: Partnercenter, MFA, MPA, MCA.

Zoals eerder aangekondigd zijn er nieuwe vereisten vanuit Microsoft en moeten deze voor 31 januari 2020 geregeld zijn. We zien echter nog meerdere partners die niet alle stappen doorlopen hebben of met vragen zitten. Om partners en klanten te helpen met betere beveiliging en privacybescherming introduceert Microsoft een reeks verplichte beveiligingsvereisten voor partners die deelnemen aan het Cloud Solution Provider (CSP)-programma. Dit zijn de volgende:

  • Stap 1: CSP-partners dienen bij Microsoft geregistreerd te staan als indirect CSP-reseller. Dan kan de globlal admin namelijk het nieuwe Microsoft Partner Agreement ondertekenen via het partnercenter. Het kan voorkomen dat je al een partnercenter account hebt maar niet het nieuwe Microsoft Partner Agreement ziet. Als dit het geval is dan ben je nog niet als indirect CSP-reseller geregistreerd. De check die je hierbij kunt doen is of je links in het partnercenter een CSP-sectie ziet die je kunt uitklappen.

    Zo niet, dan ben je nog niet enrolled. Om dit te kunnen doen dien je naar de volgende website te gaan https://partner.microsoft.com/en-us/pcv/register/joinnow/enrollmentwelcome/valueaddedreseller. Het lijkt of je weer een nieuw Partnercenter-account moet aanmaken, maar Microsoft kan gewoon de link maken met het huidige account. 

  • Stap 2 Partnercenter account. CSP Partners dienen een partnercenter-account te hebben, als je deze nog niet hebt kun je deze activeren. Bekijk deze link voor meer informatie.

  • Stap 3 Vanaf 1 augustus 2019 dienen partners Multi-Factor-Authenticatie (MFA) af te dwingen voor alle gebruikers, inclusief serviceaccounts, die toegang hebben tot het partnercenter. Dus jij en je collega's die inloggen op jullie eigen partnercenter. Het geldt niet voor eindklanten. Meer informatie vind je via deze link.

  • Stap 4 Vanaf 1 september 2019 introduceert Microsoft een nieuw Microsoft Partner Agreement wat partners een digitaal geaccepteerde partnerovereenkomst biedt. Deze nieuwe overeenkomst stelt duidelijke vereisten vast die de rechten en verantwoordelijkheden van partners verhogen in reactie op wettelijke vereisten en om klanten beter te beschermen. Dit Microsoft Partner Agreement dien je voor 31 januari 2020 te accepteren. De volgende link beschrijft de stappen die je kunt doorlopen, dit is inclusief bovenstaande stappen die hier staan beschreven dus bekijk even in welke stap je zit: Indirect Reseller onboarding to Partner Center guide

  • Stap 5 Microsoft Cloud Agreement (MCA). Helaas zien wij nog 2tCloud-partners die namens eindklanten in het 2tCloud-platform het MCA nog niet hebben geaccepteerd. Dit is een vereiste van Microsoft. Dit houdt in dat je per eindklant de MCA dient te accepteren alvorens je de volgende bestelling plaatst, anders worden orders tegengehouden. Meer informatie vind je via deze link


Mocht je hier vragen over hebben kun je met ons contact opnemen via 0402306 370 of 2tCloud@copaco.com
afbeelding