NIEUWS


Office 365 ProPlus alsnog beschikbaar voor Windows Server 2019

Bij de introductie van Windows Server 2019 vorig jaar zijn velen verrast door het gebrek aan ondersteuning voor Office 365 ProPlus. Dat betekende dat er binnen RDS-omgevingen gebruik gemaakt moest worden van de traditionele Office 2019 perpetual licensing, met functionele beperkingen als het gaat om integratie met Office 365. Een ander alternatief was het vasthouden aan implementaties op basis van Windows Server 2016, iets dat met het oog op de toekomst waarschijnlijk onwenselijk is.

Op aandringen van de markt lijkt Microsoft daar nu verandering in aan te brengen. Niet alleen mag Office 365 ProPlus met Shared Computer Activation nu toch worden gebruikt in Windows Server 2019, ook zal de functionaliteit OneDrive Files On Demand beschikbaar worden gesteld voor een geoptimaliseerde OneDrive ervaring. Mogelijk komt later ook de nieuwe Edge beschikbaar voor Windows Server 2019. Ook met RDS op basis van Windows Server 2019 wordt het dus mogelijk om een moderne werkplek te bieden aan gebruikers. In eerdere communicatie, zoals in onze Windows Virtual Desktop sessies, was Office 365 ProPlus in de toekomst enkel voorbehouden aan Windows 10.

Aansluitend is FSLogix nu beschikbaar gemaakt om Office 365 ProPlus te optimaliseren in virtuele omgevingen (zoals RDS, Citrix en VMware), zowel on-premises als in de cloud. Dat betekent dat zaken als Outlook cache, OneDrive for Business cache en Windows Search beter te faciliteren zijn, door ze per gebruikersprofiel in een container te bewaren.

Al met al zeer welkome toevoegingen voor veel organisaties. Kijk hier voor alle details over deze oplossingen en licentievoorwaarden.
afbeelding