NIEUWS


10 Praktische tips om makkelijker (samen) te werken met Microsoft Teams.

Vanuit huis optimaal samenwerken: het kan met Microsoft Teams. Onze adoptieconsultant Anne Hopman geeft je tien tips - waaronder een handige demonstratie - hoe je met je collega's kunt samenwerken (bijna) alsof je met hen op kantoor zit.


#1 In Teams kun je een tag geven aan een groep personen en die tag gebruiken in een kanaalconversatie. Dus met één @ raak je direct een hele groep.


#2 Zijn onderstaande icoontjes je ooit opgevallen in het lint van Outlook? Hiermee kun je direct op een e-mail reageren door middel van een 1:1, 1:veel chat in Teams of door te bellen via Teams.


#3 Nieuw bij Microsoft Teams? Download de Nederlandse Teams Quick Start hier.

#4 Stel live je vragen over Microsoft Teams tijdens de gratis webinars, elke dinsdag en vrijdag tussen 14:00 en 14:30 uur. Samen met mijn collega Willem ben ik beschikbaar om vragen die jullie of jullie klanten hebben (ook zij mogen deelneemen) over de functionaliteiten van Microsoft Teams te beantwoorden. Een overzicht van deze webinars is te vinden via deze link. Download een reminder voor je agenda en stel je vragen.

#5 Willem en ik leggen je in deze demonstratievideo (30 min.) de voordelen van Microsoft Teams uit en laten je de belangrijkste features zien.

#6 Werk je met To-Do en Teams? 'Tasks' is een 3rd party app in de app store van Teams waarmee je een taak voor je To-Do kunt creëren vanuit een chat- of kanaalbericht. De inhoud van het bericht wordt meegenomen in de taak. Je vindt de app door in het linker navigatiepaneel in Teams te klikken op 'Apps' en vervolgens te zoeken op 'Tasks'.


#7 Een meeting plannen met personen van verschillende organisaties doe je met FindTime, een handige dienst in Office 365 waarmee je ook direct placeholders in de agenda´s zet en die weer automatisch verwijderd worden zodra de meeting definitief ingepland is.


#8 Geen overzicht in Teams? Door kanalen te pinnen of te verbergen zie je alleen de kanalen die relevant voor jou zijn en heb je bij het openen van Teams direct inzicht of daar nieuwe berichten zijn gepost. Klik met je rechtermuisknop op een kanaal > 'Vastmaken' of 'Verbergen'. Met 'Kanaalmeldingen' kun je ook nog extra notificaties aanzetten voor de belangrijkste kanalen. De volgorde van Teams kun je aanpassen door ze naar boven of beneden te slepen.

#9 Apps pinnen doe je aan het linker navigatiepaneel in Teams. Klik in je linker navigatiepaneel op de drie puntjes > zoek de app die je wil pinnen (zoals OneNote) > open OneNote, deze verschijnt nu in het linkerpaneel > klik met je rechtermuisknop op het OneNote-icoon > 'Pin'. Je kunt nu al OneNote-notebooks benaderen vanuit Teams. Dit werkt ook voor apps zoals Planner en 3rd party apps zoals Trello.


#10 Weekje vrij geweest? Gelukkig hoef je niet helemaal terug te scrollen. Via het Activiteitenvenster kun je snel de historie zien en zelf bepalen wat je nog even wilt teruglezen.


In de Cloud Value Academy staat nog meer informatie voor je klaar over de moderne werkplek en productiviteit. Heb je hulp nodig? Ik en mijn collega's van 2tCloud en Professional Services staan voor je klaar. Bel of mail ons gerust.

Anne Hopman
+31 (0)6 13 68 91 63
anne.hopman@copaco.com

2tCloud
+31 (0)40 2 306 340
2tcloud@copaco.com

Professional Services
+31 (0)40 2 306 400
professional.services@copaco.com

afbeelding